Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΑΡΚΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ



Το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας επισκέφτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 9 Μάρτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας. Ειδικότερα, ο βουλευτής πέρασε από τους χώρους όπου εργάζονται το διοικητικό, το νοσηλευτικό και το επιστημονικό προσωπικό, πραγματοποιώντας επαφές με το Σωματείο των Εργαζομένων, το Επιστημονικό Συμβούλιο και το Διοικητή του Νοσοκομείου.
Εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, με κύριο τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επισημαίνοντας ότι, η ορθοπεδική κλινική καθώς και το μικροβιολογικό τμήμα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο λειτουργίας. Τόνισαν ότι η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού δε λύνει το πρόβλημα, αφού υπάρχει ανάγκη για μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό. Παράλληλα, υπογράμμισαν την ανάγκη να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου, προκειμένου να λειτουργεί εύρυθμα και να καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου για το 2015 είναι μειωμένος κατά 15% σε σχέση με το 2014. Τέλος, οι εργαζόμενοι ζήτησαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αποπληρωμή των υπερωριών τους.
Ο Κώστας Μπάρκας διαβεβαίωσε ότι η νέα κυβέρνηση έχει ψηλά στην ατζέντα της τη δημόσια υγεία και παλεύει για την αναβάθμιση των δομών της, δεδομένης της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ν’ αναλάβει πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, προκειμένου οι συμπολίτες μας να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της υγείας.  Άλλωστε, για το ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πρωταρχικό καθήκον η οικοδόμηση ενός ολοκληρωμένου  Δημόσιου Συστήματος πρόληψης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης, που θα παρέχει δωρεάν  σε όλους την ελεύθερη – έγκαιρη – ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές και αποτελεσματικές  δημόσιες υπηρεσίες.