Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Κώστας Μπάρκας: Δε θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω σε δημοσιεύματα, τα όποια δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα



Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ N. Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας μίλησε στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 95,1 με τον Μιχάλη Μίχο και τον Χάρη Τσάντη με αφορμή την πρώτη σύσκεψη  για θέματα Υγείας που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου στα Ιωάννινα, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Η σύσκεψη είναι ένα πρώτο βήμα σε μια διαδικασία που ξεκινάει ο υπουργός Υγείας (και σίγουρα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες), ώστε να δούμε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ήπειρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάρκας.
Παράλληλα ο βουλευτής έκανε λόγο για την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο, λέγοντας ότι «η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, ήταν μια συνάντηση την όποια απεύθυνε η κ. Μέρκελ στον πρωθυπουργό», τόνισε ο κ. Μπάρκας και ανέφερε ότι «τέθηκαν ζητήματα ουσιώδη και μεγάλα και μην ξεχνάμε όμως, ότι τα τελευταία χρονιά και άλλοι πρωθυπουργοί είχαν ανάλογες συναντήσεις και τη δυνατότητα να θίξουν τα συγκεκριμένα προβλήματα και δεν το έκαναν (όπως οι γερμανικές αποζημιώσεις, υπόθεση Siemens και το σημαντικότερο από όλα το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίση που δεν τέθηκε ποτέ επί τάπητος).
Στο τέλος κληθείς να τοποθετηθεί για τις φημολογίες που θέλουν στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής Πρέβεζας  να μην έχουν τις καλύτερες σχέσεις με τον ίδιο, ο κ. Μπάρκας απάντησε ότι « Έχω την εντύπωση ότι όλοι μας και εννοώ το κόμμα μας πρέπει να ωριμάσει, ανάμεσα τους και εγώ από τη θέση του βουλευτή της κυβέρνησης. Πρέπει να σκύψουμε πάνω στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο νομός Πρέβεζας, να έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο, να εργαστούμε με αλληλεγγύη, συντροφικότητα και να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά ζητήματα. Δε θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω σε δημοσιεύματα, τα οποία δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα» κατέληξε.
Παρακολουθήστε ΕΔΩ το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης.