Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Σπύρος Παγκράτης: Είναι θεμιτό να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια ζητήματα του κόμματος


Ο συντονιστής της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Σπύρος Παγκράτης ήταν καλεσμένος στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 95,1 προκειμένου να αναλύσει την πολιτική επικαιρότητα σε κεντρικό επίπεδο αλλά και να  σχολιάσει όσα ακούγεται ότι συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας σε επίπεδο Ο.Μ. αλλά και σε σχέση με το πρόβλημα που έχει προκύψει από την απουσία του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ κ Δημήτρη Βασιλείου.
Για την πολιτική επικαιρότητα και το κυβερνητικό έργο
«Στο παρελθόν η τρόικα επισκεπτόταν μέχρι και τον πρωθυπουργό και υπαγόρευαν την συνέχιση της ίδιας πολιτικής χωρίς καμία αντίδραση» ανέφερε ο κ Παγκράτης τονίζοντας ότι πλέον αυτά έχουν αλλάξει καθώς έχει αλλάξει και η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. «Η διαπραγμάτευση είναι πραγματική πλέον. Η Ελληνική κυβέρνηση  διαπραγματεύεται με αποφασιστικότητα, έχει αλλάξει ο τρόπος διαπραγμάτευσης. Η Ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί νέα υφεσιακά μέτρα και με βάση αυτή την άρνηση κάνουμε μια νέα επαναφορά της πολιτικής διαπραγμάτευσης.  Η άλλοτε κραταιά δεξιά που υπό τον Σαμαρά έχει γίνει ακραία ταξικό κόμμα, αδυνατεί αυτό να το κατανοήσει αντίθετα ποντάρει στην αποτυχία της νέας κυβέρνησης.»
Σχετικά με τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης και την κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση ο κ Παγκράτης ανέφερε ότι «πετύχαμε αυτά που μπορούσαμε και όχι αυτά που είχαμε στο μυαλό μας». Πήραμε ένα τετράμηνο ανάσας προκειμένου να ετοιμάσουμε τον μηχανισμό για το επόμενο βήμα τον Ιούνιο, ανέφερε ο συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας.
Για τις διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας
Σχετικά με όσα έγιναν γνωστά για τις αντιπαραθέσεις μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση  της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής ο κ Παγκράτης ανέφερε:
«Στον ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας αποτιμήθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για να ενταχθεί συνολικά ο  κορμός του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας στην προεκλογική διαδικασία. Σε αυτήν την διαδικασία προφανώς υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια ζητήματα. Αυτό είναι θεμιτό, είναι και το αναζωογονητικό στοιχείο της οργάνωσης και του κόμματος. Αυτό είναι άλλο και είναι άλλο να μεγιστοποιούμε –στο όνομα σκοπιμοτήτων- ζητήματα και πολιτικούς προβληματισμούς, να τα ανάγουμε σε ρήξεις και να ανακαλύπτουμε αποδιοπομπαίους τράγους. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αυτό φαίνεται και από την τελική μορφή που πήρε η συζήτηση με την συναινετική κατανόηση.»
Για την αποχώρηση του Δημήτρη Βασιλείου από την δημοτική παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά με την αποχώρηση του Δημήτρη Βασιλείου από το δημοτικό συμβούλιο ο κ Παγκράτης ανέφερε ότι δεν είναι γνωστό αν έχει παραιτηθεί ωστόσο το σίγουρο είναι ότι με τα νέα καθήκοντα που ανέλαβε ο κ Βασιλείου στο κόμμα,  έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα  που νηφάλια και ψύχραιμα θα αντιμετωπιστεί τις επόμενες ημέρες και η παράταξη θα τον αναπληρώσε. «Είναι πάντως ξεκάθαρο ότι ο κ Βασιλείου δεν μπορεί να βρίσκεται στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς δεν μπορεί να έρχεται» κατέληξε. 
Δείτε εδώ τη συνέντευξη, καθώς και το σχετικό βίντεο.