Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Πάργας για την αποκομιδή των αποριμμάτων



Η νέα δημοτική αρχή Πάργας έδειξε για ακόμη μία φορά πως εννοεί την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και των αναγκών των δημοτών του Δήμου Πάργας. 

Η χθεσινή απόφαση της συμπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο για την παράδοση της αποκομιδής των απορριμμάτων στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Πάργας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως εννοεί ο Δήμαρχος και η συμπολίτευση την ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών και την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων. 

Η ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη αποτελεί μνημείο νεοφιλελεύθερης διαχείρισης- ιδιωτικοποίησης σε ένα κρίσιμο τομέα όπως αυτός της καθαριότητας με πραγματικά ληστρικούς όρους. 

Το συνολικό τίμημα της σύμβασης- μελέτης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 250.000 Ευρώ περίπου, για χρονική διάρκεια 140 ημερών!! 

Η καθαριότητα, η δημόσια υγεία, η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων αποτελούν δημόσιο- κοινωνικό αγαθό, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται με νεοφιλελεύθερους όρους κερδοφορίας προς όφελος ιδιωτών, αλλά αντίθετα με την σωστά προσανατολισμένη διαχείριση μπορούν να αποτελέσουν πηγή εσόδων για τον ίδιο τον Δήμο και τους δημότες του. Μετά την, παλαιοκομματικού τύπου, επιλογή συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου για την θέση ειδικού συνεργάτη, η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων έρχεται να καταδείξει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τον πολιτικό προσανατολισμό και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η νέα δημοτική αρχή με επικεφαλής τον κ. Νάστα.