Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας.





Από τα σημερινά πρεβεζάνικα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης μας κάνουν εντύπωση τρία – φαινομενικά – ασύνδετα μεταξύ τους θέματα, που έχουν όμως ένα κοινό παρονομαστή: τον ΣΥΡΙΖΑ.
·        Ο κ. Τατσόπουλος, σε μια ακόμα «βαθυστόχαστη» ανάλυση καταλήγει στην εκτίμηση ότι «σε 12 ώρες θα έχει διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση κατά την οποία σχηματίσει αυτοδυναμία»,
·        Ο κ. Κωτσαντής, σύμφωνα με το atpreveza, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Πρέβεζα, εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τα συνδικαλιστικά του στελέχη απείχαν από την  κινητοποίηση των εργαζομένων στο Άκτιο και εμφανίστηκαν μόνο οι βουλευτές του και λίγα στελέχη του,
·        Ενώ ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τις «φιλόξενες» σελίδες της «Τοπικής Φωνής», δηλώνει ότι «οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν ανησυχίες στις αγορές».

Ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην  Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ απήυθυνε πλατύ κάλεσμα σ’ όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς:  «Τους καλούμε να παραμερίσουμε όσα μας χωρίζουν και να εργαστούμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι για το τερματισμό της κοινωνικής καταστροφής, για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος, για μια κυβέρνηση που θα βάζει στο επίκεντρο τα συμφέροντα των πολλών». Διότι εάν δεν ανατραπεί το εργασιακό καθεστώς που έχει επιβληθεί με τους μνημονιακούς νόμους, οι εργαζόμενοι θα βιώνουν καθημερινά απολύσεις όπως αυτή του Ακτίου.
Ως προς την ουσία της υπόθεσης, ο ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη, τα μέλη του και τους Βουλευτές, με επαναλαμβανόμενες συμμετοχές του σε όλες τις κινητοποιήσεις και συζητήσεις, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί για την επαναφορά του εργατικού δικαίου που διέπει τις εργασιακές σχέσεις και που η ευρεία αποδυνάμωσή του επιτρέπει στη σημερινό μνημονιακό περιβάλλον να βαφτίζονται συμβάσεις αορίστου χρόνου, σε ορισμένου χρόνου και εργαζόμενοι να γίνονται αναλώσιμο υλικό της εργοδοσίας.
Τα σχόλια μάλιστα του atpreveza περί «αποστασιοποίησης» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με την ενεργό παρουσία του Βουλευτή μας σ. Κώστα Μπάρκα, δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να αναμασούν το πολυπαιγμένο  παιχνίδι των «καλών» και των «κακών», που παίζεται με επαναλαμβανόμενη σταθερότητα τον τελευταίο χρόνο, όχι από το ίδιο μέσο. Εκτός κι αν στη χθεσινή κινητοποίηση ο σ. Σπύρος Παγκράτης συντονιστής της ΟΜ Πρέβεζας και μέλος της ΝΕ, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Παπαδόπουλος και άλλα μέλη και στελέχη από Λευκάδα, Βόνιτσα και Πρέβεζα δεν εκπροσωπούσαν εκεί και το ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο τον εαυτό τους!
Όσον αφορά τις ανησυχίες του κ. Τατσόπουλου για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Μητσοτάκη για τις αγορές, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τη μεριά τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι οι προφητείες τους δεν θα εκπληρωθούν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ρεαλιστικό και κοστολογημένο Πρόγραμμα για να υπερβούμε τη κρίση.  Γιατί, όσοι «σπέρνουν» κινδυνολογίες, θα θερίσουν ήττες. Γιατί, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συναγερμός που θα «ξυπνήσει» την Ευρώπη από τον λήθαργο. Η ελπίδα άρχισε.






Πρέβεζα 9/1/2014