Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα 23/1.




Στη κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πρέβεζας (πρώην ΟΑΣΗ), πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 23/1, η κεντρική προεκλογική ομιλία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, Μπάμπης Πάνης, Θανάσης Ράπτης και Ευτυχία Τσαμποδήμου έδωσαν το σύνθημα της ελπίδας, της νίκης και της προοπτικής εν όψει των κρίσιμων εκλογών τη 25ης Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα,  δεσμεύτηκαν ότι η επερχόμενη κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει από την πρώτη  κιόλας μέρα την εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας, την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, το θεσμικό και δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης ο συντονιστής της Ο.Μ. Πρέβεζας, Σπύρος Παγκράτης,   κάλεσε τους Πρεβεζάνους και τις Πρεβεζάνες να στηρίξουν και να εμπιστευτούν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τη Κυριακή 25 Γενάρη για να ανοίξει ένας νέος δρόμος: Ο δρόμος της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, ο δρόμος της παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, ο δρόμος της αποκατάστασης των θεσμών και της δημοκρατίας.




 Έπειτα, η κεντρική ομιλήτρια και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ανέβηκε στο βήμα και τόνισε « Η κρίσιμη ώρα έφτασε. Είναι η ώρα που η Ελλάδα της ελπίδας θα νικήσει το φόβο». Ακολούθως, άσκησε κριτική στην απερχόμενη κυβέρνηση, επισημαίνοντας «πέντε χρόνια λιτότητας, πέντε χρόνια ανεργίας και φτώχειας ήταν αρκετά. Ως εδώ» και πρόσθεσε «Καμιά κυβέρνηση δε μπορεί να παραμείνει στην εξουσία, όταν είναι ενάντια στο λαό». Ζήτησε από τους Πρεβεζάνους να δώσουν αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξουν οι κοινωνικοί και πολιτικοί συσχετισμοί, τονίζοντας «Είναι σημαντικό να διεκδικήσουμε κάθε ψήφο μέχρι τη τελευταία στιγμή, προκειμένου να κερδίσουμε την αυτοδυναμία και να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας».  Κλείνοντας την ομιλία της, η Τασία Χριστοδουλοπούλου απηύθυνε προοδευτικό προσκλητήριο σε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που υπέστησαν τη μνημονιακή καταστροφή, τονίζοντας « Η γιορτή  ξεκίνησε, το μεγάλο ταξίδι ξεκίνησε. Όλοι μαζί, με υπερηφάνεια, να δώσουμε τη μάχη . Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ, παντοδύναμος λαός».