Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο Δημήτρης Κωνής,υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας με την Όλγα Γεροβασίλη






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ
Υποψήφιας Περιφερειάρχη Ηπείρου
 
Η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της, τέσσερα χρόνια τώρα, έχουν ανοίξει λογαριασμό, μαζί με τους δανειστές μας και την τρόικα. Και κάθε μέρα που περνάει καταθέτουν σ’ αυτόν την μείωση της δημοκρατίας, την απαξίωση της συλλογικότητας, την εκποίηση του εθνικού μας πλούτου και την αποσάθρωση του κοινωνικού κράτους. Κάθε μέρα που περνάει καταθέτουν σ’ αυτόν ανεργία, φτωχοποίηση, μετανάστευση, δυστυχία και εξαθλίωση.Και όλα αυτά δεν είναι, δυστυχώς, βιβλιογραφική ανάλυση, αλλά είναι η σκληρή και δύσκολη καθημερινότητά μας. Είναι τα απτά αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, εις βάρος της ζωής μας. Αποτελέσματα, που, με την στήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών και με πρόθυμο ιμάντα μεταφοράς μεγάλο μέρος των Δημοτικών Αρχών και το σύνολο των Περιφερειακών Αρχών, έχουν φτάσει -και συνεχίζουν να έρχονται- στην πόρτα μας, στη γειτονιά μας, στην Περιφέρειά μας, την πιο φτωχή Περιφέρεια της Ε.Ε.Συνειδητό αρωγό στην προσπάθειά τους έχουν το αίσθημα ατομικότητας, την αυταπάτη μιας μερίδας συμπολιτών μας πως θα τα καταφέρουν μόνοι τους. Αυταπάτη που έχει καλλιεργηθεί από μια μακρά περίοδο δανεικής ευμάρειας και από την εξοικείωση των τοπικών κοινωνιών με πελατειακές λογικές και πρακτικές. Συνειδητό αρωγό έχουν την
ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής μας ζωής, που αντικατέστησε την πολιτική κρίση με την οπαδική λογική.Εξ’ αμελείας αρωγό έχουν τις εγγενείς αδυναμίες όσων συλλογικοτήτων εξαντλούν την ιδιαίτερα πλούσια δυναμική τους σε εσωστρέφεια, αντί να επιταχύνουν την έξοδό τους απ’ την ασφάλεια των συσχετισμών του οικείου μικρόκοσμου και να συγχρονίσουν τον βηματισμό τους με τις ανάγκες της βαλλόμενης κοινωνίας του 2014.Αυτά τα δεδομένα θέλουμε να ανατρέψουμε στην εκλογική μάχη του Μαΐου.Αυτόν τον λογαριασμό έχουμε ευθύνη να κλείσουμε. Τον λογαριασμό με όσους σαρώνουν στο πέρασμά τους τούς εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους αγρότες, σε όσους συνθλίβουν την αξιοπρέπεια των συνταξιούχων, σε όσους αντιμετωπίζουν τον μακροχρόνιο άνεργο ως την καλύτερη ευκαιρία για φτηνή εργασία. Τον λογαριασμό με όσους επιτίθενται στις αξίες της δημοκρατίας, της κοινότητας, της αλληλεγγύης και της ισότητας, σε καιρούς που κυριαρχούν οι λογικές του ιδιοτελούς συμφέροντος. Αυτόν και κανέναν άλλον.Και θα το κάνουμε, όπως μάθαμε να το κάνουμε τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση. Με ψηλά τις αξίες και τις αρχές μας. Με ριζοσπαστικά, αγωνιστικά, προοδευτικά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά. Με εξωστρέφεια, συλλογικότητα και καθημερινό αγώνα. Και ασφαλώς με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στην κοινωνία και τις ανάγκες της. Εκεί θα βρούμε τους συμμάχους μας, με τους οποίους θα συμπορευθούμε στους πολιτικούς αγώνες του μέλλοντος, που θα είναι ιδιαίτερα σκληροί. Έτσι θα αλλάξουμε τους εκλογικούς συσχετισμούς και από θέση ισχύος και ευθύνης, μετά τις 25 του Μάη, θα αντισταθούμε και θα αποτρέψουμε τις ακόμη πιο βίαιες αλλαγές που μας επιφυλάσσουν.Σ’ αυτήν μας την προσπάθεια, μεταξύ ιδιαίτερα ικανών διαθεσιμοτήτων που μου μεταφέρθηκαν, αυτός που επελέγη ως ο καταλληλότερος να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος και της προεκλογικής μάχης, αλλά και της μετεκλογικής δουλειάς, ως Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, είναι ο Δημήτρης Κωνής.Η πολιτική του εμπειρία, η αυτοδιοικητική του γνώση, η καθημερινή του τριβή στον χώρο της μαχόμενης δικηγορίας, η κοινωνική του αντανάκλαση και διεισδυτικότητα, η αγωνιστικότητά του, η συγκρότηση, η ικανότητά του να συνθέτει και το ειδικό του βάρος είναι αδιαμφισβήτητα εχέγγυα για την υλοποίηση της πολιτικής μας και για την υπεράσπιση των αρχών και των στόχων μας.Μαζί με τους 14 υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, που θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, θα μεταφέρουν σε όλον τον Νομό Πρέβεζας τις αρχές, την φιλοσοφία, την πρόταση και το πρόγραμμα της παράταξής μας.
Για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας το χθες και να κάνουμε τον τόπο μας «ΗΠΕΙΡΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ».



ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 
Ο Δημήτριος Κωνής του Αλεξάνδρου γεννήθηκε το 1959 στη Μυρσίνη Πρέβεζας.Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Πρέβεζας και σπούδασε Νομικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθήνας.Από το 1990 είναι δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας και ασκεί μάχιμη δικηγορίαΕργάσθηκε ως φορολογικός σύμβουλος επιχειρήσεων και ως αναπληρωτής καθηγητής σε ΤΕΛ.Είναι ιδρυτικό μέλος της «Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις».Είναι νομικός σύμβουλος του υποκαταστήματος Πρέβεζας της Εθνικής Τράπεζας και πολλών εργατικών σωματείων.Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στα ΤΕΙ Πρέβεζας. Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής του ΕΚΕΠΙΣ και διδάσκει εργατικό δίκαιο σε σεμινάρια ανέργων και εργαζομένων.Από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετέχει ενεργά σε συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς.Μέλος της Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΝ από το 1993 μέχρι το 2010.Στις εκλογές του 1993 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ στο Νομό Πρέβεζας.Το 1994 εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος της Ν.Α. Πρέβεζας και το 2006 δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πρέβεζας. Διετέλεσε πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Πρέβεζας.Έχει εκλεγεί πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας (1999-2005) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου (1993,2011,2014).Είναι πρόεδρος του αθλητικού σωματείου καλαθοσφαίρισης «Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας».Είναι παντρεμένος και έχει δύο αγόρια,25 και 22 ετών.