Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ στον Αη Γιώργη Πρέβεζας


   Με επιτυχία έγινε σήμερα η εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα τροχαία ατυχήματα στο δρόμο Κυανής Ακτής- Παντοκράτορα που διοργάνωσε ο Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα-Λούρος-Ζάλογγο και  η Πρωτοβουλία Πολιτών Πρέβεζας .

  
Οι συμμετέχοντες απέκλεισαν για μια ώρα το δρόμο, ζωγράφισαν πάνω στο δρόμο τα αποτυπώματα και τα ονόματα των άτυχων νεκρών και τραυματισμένων συμπολιτών μας και πρότειναν συγκεκριμένα μέτρα για την ασφάλεια των πεζών και τη σωστή λειτουργία του δρόμου.



Εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα-Λούρος-Ζάλογγοο κ. Γιάννης Ρέντζος που ζήτησε ένα συνολικό σχεδιασμό για την ειρήνευση  στόν ακηρυχτο πόλεμο που μαίνεται στους δρόμους της Πρέβεζας, με δημιουργία πεζοδρόμων,ποδηλατοδρόμων και μείωση της χρησιμοποίησης του αυτοκινήτου. Για το συγκεκριμένο δρόμο πρότεινε μονοδρόμηση με δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου.
 Δεσμεύθηκε επίσης να φέρει ως προ ημερησίας διατάξεως το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (εάν δεν έχει φροντίσει η Δημοτική Αρχή να το εισαγάγει). Στη συνεδρίαση αυτή καλούνται, άλλωστε, να λάβουν μέρους και όσοι από τους ενεργούς και υπεύθυνους συμπολίτες μας αισθάνονται την υποχρέωση να υποστηρίξουν τα ζητήματα της «ειρήνευσης» στην πόλη και τη δημοτική περιφέρεια. Εξάλλου, στη συνεδρίαση θα αναδειχθεί πάλι η προώθηση της διοργάνωσης ημερίδας για τα τροχαία, όπως το έχουν ήδη πρόθυμα αποδεχθεί ο Εισαγγελέας και ο Διευθυντής Τροχαίας.
Επίσης, στη συγκέντρωση μίλησε εκ μέρους των κατοίκων του Παντοκράτορα ο κ. Κώστας Καλέντζης. Αναφέρθηκε στο ιστορικό των ενεργειών που έχει κάνει ο σύλλογος όπως η τοποθέτηση μειωτών ταχύτητας, οι οποίοι έχουν εγκριθεί από την Τροχαία, αλλά όχι από το Δήμο. Στη συγκέντρωση μίλησαν και κάτοικοι της περιοχής όπως η κ. Δήμητρα Καστάνη, η οποία αναφέρθηκε στα 8 ατυχήματα που έγιναν στην περιοχή. Είπε ότι ο δρόμος ηταν  αγροτικός  που χρησιμοποιούταν για τα Πρεβεζάνικα Κούλουμα και σήμερα  ειναι πια επικίνδυνος για τους κατοίκους της περιοχης  των περιπατητών και των ποδηλάτων.











Νέο σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη Μαργαρώνα – Τραυματίστηκε νεαρή κοπέλα-


Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην περιοχή της Μαργαρώνας, όπου σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα πάνω στον δρόμο που ενώνει τον Άγιο Θωμά με την πόλη της Πρέβεζας, στο ύψος των εργατικών κατοικιών.
Ειδικότερα, βέσπα, που βγήκε από παράδρομο και την οποία οδηγούσε νεαρή κοπέλα (δεν φορούσε κράνος) συγκρούστηκε με αγροτικό όχημα, που κινούνταν με κατεύθυνση προς Άγιο Θωμά. Αμέσως έσπευσε στο σημείο όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο διεκόμισε την κοπέλα στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, καθώς επίσης ανακριτικό όχημα της Τροχαίας και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι ρύθμισαν την κυκλοφορία.