Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο ΣυΡιζΑ βγαίνει μπροστά

* Με τους αγώνες, τις προγραμματικές του θέσεις και την πρόταση για ενότητα της ευρύτερης Αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο αναδεικνύεται σε καταλύτη για τη συγκρότηση εναλλακτικής πρότασης εξουσίας απέναντι στην καταρρέουσα κοινοπραξία Βενιζέλου - Σαμαρά
* Ρεύμα υπέρ των ψηφοδελτίων του στην τελική ευθεία προς τις εκλογές

Σε ακρογωνιαίο λίθο για τη διαμόρφωση νέου συνασπισμού εξουσίας, που θα ακυρώσει τα σχέδια Βενιζέλου - Σαμαρά για παράταση -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- της συγκυβέρνησης και της πολιτικής των Μνημονίων και θα ανοίξει τον δρόμο για την ανασυγκρότηση της χώρας, αναδεικνύεται, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.
Συν τοις άλλοις το μαρτυρούν οι μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, αλλά και η σύνθεσή τους, καθώς, για πρώτη φορά μετά τον ενιαίο Συνασπισμό, συμμετέχουν πολίτες που κινούνται πέραν των ορίων της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει και τη δυναμική που έχει αναπτύξει στην κοινωνία η πρόταση για ενότητα της ευρύτερης Αριστεράς, παρά τις μέχρι σήμερα αντιστάσεις των ηγεσιών του ΚΚΕ και της ΔΗΜ.ΑΡ.
Συμπυκνώνοντας το πολιτικό στίγμα του σχήματος, στην προχθεσινοβραδινή συνάντηση με διανοούμενους και καλλιτέχνες, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε: "Δεν επενδύουμε στην εξαθλίωση και την απελπισία της κοινωνίας. Σ' αυτά επενδύουν όσοι με τις πολιτικές τους τις προκαλούν γιατί θέλουν τους λαούς απελπισμένους, εξαρτημένους και υποταγμένους. Εμείς επενδύουμε στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων, στην ικανότητά τους να κάνουν επιλογές χωρίς εκβιασμούς, να κάνουν όνειρα και να μπορούν να αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο".

Μεγάλη ανταπόκριση των ανθρώπων του πολιτισμού στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ
Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των ανθρώπων του Πολιτισμού, που γέμισαν ασφυκτικά κάθε τετραγωνικό του πολυχώρου Gazarte, στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της Κ.Ο