Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου 27/4/2012



Η χθεσινή πρόσκληση της εκπροσώπου τύπου τού ΠΑΣΟΚ προς την «άλλη» αριστερά να συνεργαστεί μαζί του, κατά το παράδειγμα του γαλλικού αριστερού μετώπου, που δήλωσε ότι υποστηρίζει τους σοσιαλιστές στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, μεταφέρει την επικοινωνιακή πολιτική αυτού του κόμματος στη σφαίρα τού παραλόγου. Όχι τόσο εξαιτίας της απεύθυνσης της πρόσκλησης στην “άλλη” αριστερά, που υποδηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ αυτοσυστήνεται ως αριστερό, αλλά, κυρίως, επειδή παραλείπει να εξηγήσει υπέρ τίνος και εναντίον τίνος καλείται η αριστερά να συνεργαστεί μαζί του. Μήπως υπέρ της στήριξης των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων και της πολιτικής που αυτά επιτάσσουν; Μήπως εναντίον τού κόσμου που ζει από την εργασία του;
Το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει ποια συμφέροντα θέλει να εξυπηρετήσει και ποιος είναι ο κατάλληλος για την εξυπηρέτηση αυτής της επιλογής του σύμμαχος. Με τη Ν.Δ. συγκυβέρνησε και συνδιαμόρφωσε την πολιτική επίθεσης στους όρους ζωής τού λαού, με την ίδια θα επιχειρήσει να συνεχίσει μετεκλογικά την ίδια πολιτική, αν καταφέρει να επιτύχει μαζί μ’ αυτήν, τον ομοούσιο σύμμαχό του, κοινοβουλευτική “δικομματική αυτοδυναμία”.
Πιστεύει κανένας σήμερα ότι η αντιμνημονιακή - αντινεοφιλελεύθερη πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αφορά και το ΠΑΣΟΚ; Πιστεύει κανένας ότι το βυθισμένο μέσα στις δανειακές και στα μνημόνια ΠΑΣΟΚ, μπορεί να συμφωνήσει μαζί μας στην καταγγελία τους;
     Η επικοινωνιακή φούσκα τού ΠΑΣΟΚ αποσκοπεί να κατασκευάσει για το κόμμα αυτό ένα αριστερό προφίλ, που θέλει να το προβάλει σ’ όσους αριστερούς πολίτες επιχειρεί να συγκρατήσει ως ψηφοφόρους του. Σε συνδυασμό, όμως, με την πολιτική που εφάρμοσε και εξαγγέλλει ότι θέλει να συνεχίσει να εφαρμόζει, το μόνο που καταφέρνει είναι να αυτογελοιοποιείται –κι αυτό δεν βρίσκουμε κανένα λόγο να προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε. Προχώρα, λοιπόν, κ. Γεννηματά.
Αποτελεί, σήμερα,  αδήριτη ανάγκη, η χάραξη μιας διαφορετικής πορείας, μέσα από την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο:
Για  την ανατροπή του μνημονίου,
για την ενότητα της Αριστεράς και των αντινεοφιλελεύθερων δυνάμεων,
για να πληρώσουν οι πλούσιοι και οι τραπεζίτες.
Προτεραιότητα οι ανάγκες της κοινωνίας και όχι η εξόφληση των δανειστών.
Να στείλουμε αισιόδοξο μήνυμα ανατροπής στην Ελλάδα και την ΕΥΡΩΠΗ.     
                                Πρέβεζα 27.04.2012