Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ

Η πολιτική, που μειώνει διαρκώς τις δαπάνες για την παιδεία, χτυπάει για μια ακόμα φορά την πόρτα μας. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Πρέβεζας υποβάθμισε το Δημοτικό Σχολείο του Μύτικα από 6/θέσιο σε 4/θέσιο.

Δεν έχει, λέει, δασκάλους να στείλει! Στην πραγματικότητα, για να μειωθούν τα έξοδα, οδηγείται ένα σχολείο σε προδιαγεγραμμένη συρρίκνωση! Είναι βέβαιο ότι πολλοί γονείς παιδιών του σχολείου του Μύτικα, προκειμένου να αποφύγουν να φοιτούν τα παιδιά τους σε μικτές τάξεις, π.χ. 1η και 2η τάξη του Δημοτικού μαζί, θα τα μετακινήσουν σε σχολεία της πόλης που λειτουργούν κανονικά.

Άμεση συνέπεια τέτοιων μετακινήσεων, εκτός της προδιαγεγραμμένης συρρίκνωσης αυτού του σχολείου ή και άλλων σχολείων αύριο, είναι και η αύξηση των μαθητών ανά τάξη στα σχολεία υποδοχής.


Οικονομία να γίνεται, έστω κι αν δημιουργούνται μαθητές δύο (2) ταχυτήτων στα σχολεία της ίδιας πόλης!


Κατά τα άλλα η παιδεία είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης!

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαιτεί, το Δημοτικό Σχολείο του Μύτικα, να λειτουργήσει κανονικά ως 6/θέσιο.

Διεκδικούμε, αποφασιστικά, μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της πόλης, να σταματήσει η διαχρονική πολιτική λιτότητας και υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης, που είναι καθοριστική για μια σειρά από λειτουργίες της και σε όλες τις βαθμίδες της.

Πρέβεζα 10.9.2007
Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας